Tjjjo

hejhoppp:D
har inte skrivit på ett tag nu men är tbx nu(Y' har varit i stallet och kollat på Emma och Cajsa när dom red. Har faktist börjat göra det lite mer ofta nu, för själv kan inte då rida så mycket för det blir så mörkt så ******* tidigt och de stör mig otroligt mycket!! men kan inte skriva så mycket mer nu för måste plugga lite...:(

inlägg utan bild är tråkiga så måste ju ha en

Ingen ny hemsida

Så det ser ut nu så stannar bloggen här, och inte på ponnyligan.bloggplatsen.se.
Bara för att detta inlägg ska bli lite "hästigt" så tipsar jag om att man kan tävla om de här ridstövlarna på
http://www.hooks.se/Assets/ContentPages/myPages/myPagestavling.aspx?deptid=903
http://www.hooks.se/Assets/ContentPages/infoLoginMinaSidor.aspx?masterpage=default.master

Hejsanhoppasansvampbob

Då jag inte riktigt fattar den nya bloggen än fortsätter jag lite här. Idag red jag ridlektion på alvesta ridklubb för er som inte vet. Jag gillar ju mest Cadde (som ni kanske såg i mitt förra inlägg?), men har nu börjat rida en stor häst som heter Zidan. STOR häst. skulle gissa att han är lika hög vid manken som jag är lång, om inte ännu större. Det vill säga ca. 170- 175 i mankhöjd. Han är tydligen löshoppad 1.55, men jag har bara ridit dressyr på honom än så länge. Har stått på ARK i... ett år nu kanske? På onsdag är nästa lektion igen, då vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Tror det står markarbete på schemat. Ska försöka ta mig upp och rida Gimo någon dag, men det blir mörkt så fort nu...
Jo förresten. Tror jag ska köpa en ny hjälm snart! Någon som har ett tips på någon hjälm för ett vettigt pris? :) Synd att de inte har uppfunnit pengarträd, bortsett från i the sims då ;o
Robot unicorn attack är extremt beroende framkallande :)
bild tagen av frida holgersson
Yöööö yee


presentation

Jo, ni läsare vet ju faktiskt inte alls särskilt mycket om mig, så nu tänkte jag berätta lite :)
Jag heter Emma och är 14 år. Jag rider på ridskola 3 gånger på 2 veckor. (dvs 1 gång i veckan + en gång varannan vecka.) På ridskolan tycker jag bäst om Cardinal. Han är en 21-årig connemaraponny som älskar att hoppa. Hemma hos mig bor jag, mina föräldrar, mina två småbröder, en hamster som heter Pip och en 1-årig hund som för det mesta heter Nimbus. Nimpa, Nimpe, Nimp, Bullen, fiskis, pimpa, pimpe, pimp, pimpeli pumpa, pumpan och snuttebulle är bara några av hans smeknamn.
När jag inte rider på ridskola rider jag på en stor B-ponny som heter Gimo. Gimo heter egentligen Rubin, han är född -98 och är 128cm i mankhöjd. Han är en korsning mellan shetlandsponny och svenskt halvblod. Tror att det står att han är svart i passet, men jag tycker att han är mer mörkbrun. Gimo är typisk tävlings B-ponny. Pigg är hans mellannamn.  Han hoppar gärna, stort och högt. Han har hoppat över hagstaketet x antal gånger, det är väl runt 130 - 140 cm skulle jag tro. När det gäller dressyr vet han inte så mycket. Jag tror han har kunnat det mesta, men har glömt rätt mycket. Sist jag prövade någon sidvärtsrörelse så kunde han inte det. Han är jättesnäll att hålla på med när han har fattat att det inte är han som bossar över dig (många yngre barn har ridit honom). När man rider ut kan han testa en ganska mycket, jag har ridit honom i över ett år och han testar mig fortfarande ibland om det var ett tag sedan jag red honom. Ibland när man galopperar ute bockar han, men som tur väl är hans bocksprång inte så höga och ganska lätta att hänga med i. Någon gång har han stuckit med mig, men det händer inte alls ofta. Han har extremt snabba rörelser, så när han skyggar är det inte lätt att hänga med.
I samma stall står också den 21-åriga fd. dressyrvalacken Hector. Cajsa rider honom, men någon gång ibland  byter vi. Han hoppar gärna, men inte så högt längre. Nu har han börjat bli lite till åren, men är fortfarande en riktig jävel att hantera ibland. Speciellt på vintern. Innan Cajsa börjat rida Hector var jag alltid själv när jag skulle ta in bara Gimo. Herregud säger jag bara. Hector känner inte ens eltrådarna och bara trycker sig igenom på stackars Gimo. Jag tror Hector är gjord av pansar.
Gimo och jag augusti/september 2009 (?)
Cardinal
Det var nog allt!

Fotografering

Idag red jag en sväng, och mamma tog kort.. :))

Smakprov:



Resten får ni se på bdb. Zitronglass heter jag där ;)


//

Sjuk :c

Jaha, jag som tänkte rida ut i repgrimman idag. Här sitter man med feber, perfekt ju! xD
Få se hur det blir...






Hahahahahahahahahahahahah jag orkar inte, vilket skämt!
hur orkar ni ;)

Hoppning :D

Var i stallet nyss hoppade lite med tina, Carin var där och hjälpte mig samtidigt som hon red Missy själv. vi hoppade en trippel-barr på 80 cm utan tvekan så är riktigt nöjd med det, fast de blev några stopp i en kombination för hade alldeles för dåligt tempo in så de va mitt fel... men annas är jag riktigt nöjd med ritten. Tina har börjat bli mycket finare i hoppningen för varige hopp pass som går blir de bara bätter och bätter de är super kul:D.
det var även lucia träning idag. sov i Moheda så jag fick åka med Cajsa till Alvesta. förra veckan frös jag ihjärl om mina fötterna, så denna veckan tog tjocka strumpor för att minska att förfrysa fötterna men jag var så smart och tog små skor så mina tjocka strumpor knappt gick i-.- men nu när jag hade varit duktig och tagit strumpor som tjocka såklart glömmer jag vantarna och mössan hemma...smidigt. men jag överlevde än då.
nu
gammal bild.

Hiss och Diss

Här kommer en hiss och diss som fanny och jag skrivit nu :)

HISS


Idominsalva
Fet HISS till folk som använder Idomin. Det är en bra bakteriedödande salva, den är även väldigt mjukgörande och vi båda använder den.
Fet DISS till folk som inte använder den vid behov!


Bitpolish
Vem dissar blänkande bett ?
Bitpolish gör dina bett blanka och rena utan kemikalier.


Brösta
Brösta med bling-bling gillas STARKT !
Det lyser upp banorna och du får lätt allas blickar på dej.


Pelhamsdeltor
Sätts i bettringarna på pessoabett. Det ser mer proffesionellt ut, det ser inte ut som om man sliter sönder hästens mun vid användning av pessoa.


Brunt och Grönt
Brun och grön är 2 färger som är som gjorda för varandra. De är sjukt snygga ihop.
Vi hittade dessa lindorna på Hööks hemsida. Extremt snygga och har dessutom ett skit snyggt avslut.


Lackat träns med bred nosgrimma
Bred nosgrimma är något som är ett MÅSTE vid dressyr, (i hoppning är det dock inte alls snyggt) när tränset är lackat också blir det mycket snyggare! Lyser upp hela ekipaget och helhetsintrycket blir bättre.


GPA-hjälm
GPA-hjälm är sjukt snyggt, dock inte lika snyggt på dressyrbanan.
Att ha Tretorn-ridstövlar till är ännu snyggare.
GPA och tretorn är EXTREMT fult vid användning på låg/medelbra ridnivå


Hackamore
Hackamore är en bettlös nosgrimma. Det är ett bra alternativ för de hästar som inte gillar bett och som har en känslig mun.
Hackamore kan vara farligt vid fel användning. Om nosgrimman kommer för högt eller får lågt kan man bryta hästens nosrygg, därför behöver man hjälp av en veterinär eller liknande för att få den att sitta rätt.

DISS:


Ponnyschabrak
Fult ponnyschabrak i bebisblå. Kan vara liiiite snyggt på extremt låg nivå, men när man kan trava ska man nog fundera på att köpa ett annat schabrak då motivet ser barnsligt ut.


Grimmor
Grimmor som ser billiga ut och som används i hagen. Hästen får skav av dem och i hagen kan de lätt fastna på en gren eller liknande.
Jag har sett bilder på hästar som har kliat sig med bakbenet vid örat och fastnat med hoven i grimman och fått panik för att den inte har kommit loss. Följden på det här blir att man hittar sin häst död i hagen..


Flugpannband
Både fula och opraktiska.
Hästen måste ha grimma på sig på sommarbetet för att kunna ha ett flugpannband.
Köp en flugluva istället, de kostar nästan lika mycket och man behöver inte ha grimma på hästen för att kunna ha luvan.
Hästen ska ju dessutom ha sällskap i hagen, så flugpannband behövs inte då de inte gör någon nytta. Eftersom hästarna hjälps åt att hålla flugorna borta. Flugspray använes för att hålla bort stygnflugorna.


Knopp-kam
Kam som används vid knoppning.
Den är förliten så knopparna blir alldelles för små och det är otroligt fult.
Vi skulle tipsa er om att lära er dela in manen först för att få jämna knoppar utan att behöva använda denna kam.


Manrosetter
Manrosetter ser barnsliga ut.
Vi kan förstå små barn som använder dem, det är ganska gulligt på shettisar.
Men på högre nivåer: BIG NO !!


Hovkrats utan borste
De är väldigt fula, de ser billiga ut och är opraktiska.


Svansreflexer
Svansreflexer får en diss av oss.
De syns inte alls mycket så använd reflexländtäcke istället ?


Rida utan hjälm
Ser både oproffsigt ut och hur bra är det om man trillar av ?
Visst, många säger:
"Nej, jag trillar inte av, min häst är så snäll."
RID MED HJÄLM ÄNDÅ!
Jag känner många som har ridit utan hjälm och trillat av och fått skador för livet och som aldrig ens kan gå igen.

//.

Två ridturer

Yay, höstlooooov!
Imon kommer Cajsa hit, och vi har en massa saker att göra xD

Yeyeeee. Idag tränade jag med Valle rätt mycket, dock blev det inte så hård träning eller hur man nu säger det. Jag red en sväng på förmiddagen, en "ny" runda som vi faktiskt aldrig ridit förr. Jag brukar inte rida just där, just i den skogen.
Jag hade inte heller gått den rundan på säkert fem år, så det var rätt spännande :D
Det är två vägar, parallellt med varandra. Den ena är spikrak, och den andra är lite halvkrokig. Verkligen helmysigt, för man kan rida över på den andra vägen!



Jag red bara på den röda biten, men tog med hela för att ni ska se hur rak den ena vägen faktiskt är!
Sen så stötte vi på några ängar som jag aldrig har sett innan, de var bakom grannarnas stall. Dock gick det inte att komma in dit, hmm??

Sen på eftermiddagen sadlade jag igen, och red på "vår" väg, bara. Typ 20 minuter eller så. Mitt mål är att hitta en runda i skogen som är MINST 40 minuter x)

Sedan tränade jag från marken, det går framåt! :D Men ni får inte veta, hihi



RSS 2.0